06-22126627 info@keesvisser.eu
535 Alles voor de Bocuse d’Or

Chef-kok Kees Visser uit Zierikzee heeft één grote passie. De kookwedstrijd Bocuse d’Or. Het wordt gezien als de Olympische Spelen voor koks. De allerbeste chefs van de wereld hebben de wedstrijd al eens gewonnen. Kees wil dat ook en hij heeft er alles voor over.

Nu hij de Nederlandse finale gewonnen heeft mag hij zich proberen te kwalificeren voor de wereldfinale. Regisseur Remie Openeer en cameraman Olaf Gideonse volgen Kees Visser op de intensieve weg naar de Europese finale in Boedapest.

Kees geeft maandenlang zijn gezin te weinig aandacht, is van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat aan het trainen in Rotterdam en leeft volledig voor een mooi resultaat tijdens de finale. De situatie daar is onbekend terrein. Een scala aan sterrenchefs die aangemoedigd door 2000 toeschouwers strijden om de Bocuse d’Or.

Twijfels, tranen maar vooral passie wordt getoond wordt getoond in de documentaire ‘5 uur en 35 minuten’.

Zeeuwse filmmakers vereerd met prijzen op Film by the Sea

De Zeeuwse winnaars van de drie prijzen voor Zeeuwse films waren stuk voor stuk verrast met het winnen van een award. Filmmaker Rudi Brekelmans won met zijn fictieve film Sex Sells de prijs voor beste fictieve film. Sebastiaan en Matthias Hoekman mochten de prijs voor beste lange documentaire in ontvangst nemen met hun Eindelienge. Ook Omroep Zeeland kreeg een prijs uitgereikt, die voor beste korte documentaire 5 uur en 35 minuten. Gemaakt door verslaggever Remie Openeer en cameraman Olaf Gideonse.

Deze korte documentaire zal te zien zijn, bij de Zeeuwse Documentaire week eind dit jaar bij Omroep Zeeland.

bron: Omroep Zeeland

De Awardwinnaars van 2022 

Alles voor de Bocuse d’Or

× Stuur Kees een bericht.