06-22126627 info@keesvisser.eu

Volg 24/7 Kees zijn wereldrecord poging op Strand paviljoen Zuid-Zuid-West in Renesse. Dit kan op het Youtube kanaal van Kees aan de Kook. Kees start zijn poging op Woensdag 14-02-2024 om 10 uur in de ochtend en zal ergens op Maandag 19-02-2024 klaar zijn.

Onderstaand het pers bericht van RTL Nieuws voor meer info !!

Wereldrecordpoging: chef-kok Kees Visser gaat 130 uur de keuken in

Een ervaren chef-kok uit Zierikzee wil in z’n uppie het wereldrecord non-stop koken breken. Kees Visser begint op 14 februari met Valentijnsdag met koken – en wil dat 130 uur achter elkaar volhouden. 

Per uur dat hij staat te kokkerellen mag hij 5 minuten pauze nemen. Die minuten pauze mag hij ook opsparen om later langer pauze te kunnen houden. “Ik denk dat ik pas na 12 uur of langer pauze wil houden, zodat ik even goed kan uitrusten.”

Voor de poging moet hij zich aan strikte regels van het Guinness Book of Records houden. Hij moet een boekwerk met bewijsmateriaal aanleveren bijvoorbeeld. Ook is alles live te volgen op YouTube: de jury en anderen kunnen zo letterlijk een kijkje in de keuken krijgen.

Vanaf 14 februari gaat de Zeeuwse kok proberen om meer dan vijf dagen onafgebroken eten te koken. Het is een gewild record, afgelopen november werd het record nog scherper gesteld door de Ierse chef-kok Alan Fisher. Visser moet voor het record nu meer dan 119 uur koken. De start op Valentijnsdag is niet toevallig gekozen. “Een dag in de voorjaarsvakantie waarop we liefde voor elkaar laten zien, en ik doe dat op deze manier.”

“We gaan namelijk koken voor de voedselbank en ouderen, ook mensen die het niet breed hebben mogen wat gratis komen afhalen. Dit worden maaltijden die langer houdbaar en makkelijk thuis op te warmen zijn.”

Meekoken toegestaan

Hoewel het om het wereldrecord individueel koken gaat, mogen er wel mensen meekoken en doorgaan terwijl hij pauze houdt. “Het zou zonde zijn als alles stil komt te liggen als ik pauzeer.”

Zelf moet de kok letten op wat hij eet en drinkt. “De hele dag aan de koffie en energiedrankjes werkt niet, daar wordt je energiedip uiteindelijk alleen maar groter van. Fit van start gaan en gezond blijven eten geeft mij de beste kans om het vol te houden.”

Budget

Zo’n poging wagen kost Visser wel geld, maar daar heeft hij al een plan voor. “Ik ben bezig met sponsoren, denk aan horecapartners. Een deel moet komen van gasten die zin hebben in een luxebeleving. Zij kunnen aanschuiven voor een zevengangenmenu”, zegt Visser vol zelfvertrouwen.

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen bij de recordpoging. De kok en zijn team gaan aan de slag in Strandpaviljoen Zuid Zuid West in Renesse. “Deze locatie heeft een open keuken met elementen van glas, we willen daarom ook ergens een brievenbus maken voor donaties aan het goede doel dat eraan verbonden is: Kiwanis, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen die het niet zo breed hebben.”

Kees kan in zijn omgeving rekenen op veel steun. “Wat gaaf, echt iets voor jou, kreeg ik te horen. Mijn ouders steunen mij ook, maar zijn nog wat terughoudend omdat het natuurlijk wel een flinke uitdaging gaat worden. Maar dat komt helemaal goed.”

Prijswinnend chef

De chef-kok is niet onervaren met culinaire uitdagingen, hij heeft een indrukwekkende lijst van prijzen op zijn naam staan. In 2021 won hij bijvoorbeeld de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or, en daarmee een plek in de Europese finale. De Bocuse d’Or is het wereldkampioenschap voor chef-koks.

Bron : rtlnieuws.nl

× Stuur Kees een bericht.