06-22126627 info@keesvisser.eu

Chef-kok Kees Visser heeft het wereldrecord achter elkaar koken gebroken. In totaal heeft Visser 127 uur achter elkaar gekookt. Daarmee is hij zeven uur langer doorgegaan dan het oude record.

Om klokslag 10.00 uur brak Visser het record al en veroverde daarmee een plaats in Guinness Book of Records. Hij had toen 119 uur en 58 minuten gekookt. Dat werd gevierd. De champagne ging open en een aantal aanwezigen proostten erop los. Maar niet de chef-kok zelf, want die moest nog even volhouden.

In plaats van champagne dronk hij gemberthee. “Dat is mijn favoriete drankje, sinds deze week”, vertelde hij erbij. Zijn succes drong op dat moment nog niet echt tot hem door, omdat hij nog druk aan het koken was. “Het komt nog niet helemaal binnen. Maar ik ben nog niet klaar, dus ik hoef ook niets te voelen”, zei hij vanmorgen.

Die champagne stelde hij dus ook nog even uit. “Dan denk ik dat je me dan hier van de vloer kan vegen. Maar vanavond vind ik dat niet zo erg.”

Opgewacht door vrouw

Iets na 17.00 uur was het dan eindelijk zo ver: Visser stopte met koken. Hij werd opgewacht door zijn vrouw en kinderen. “Toen kwamen de tranen wel”, reageert de versleten chef-kok na afloop. “Nu komt het besef wel.”

Naast de lovende woorden van de burgemeester kreeg Visser namens de gemeente Schouwen-Duiveland nog een gouden aardappelstamper uitgereikt vanwege zijn prestatie.

Zware dagen

Vissers vrouw Daisy vertelde vanochtend dat ze blij zou zijn als het eindelijk voorbij is. “Je wordt geleefd deze dagen.” Samen met haar moeder en kinderen zat ze de hele week op een vakantiepark in de buurt. “Op die manier kon ik ook midden in de nacht een paar keer bij Kees gaan kijken, dat was heel fijn.”

Haar man heeft haar wel laten schrikken. Terwijl zij op de zaak was, zag ze hem op de livestream ineens op de grond zitten, met de eigenaresse van het strandpaviljoen naast hem. “Ik dacht dat hij in elkaar gezakt was. Gelukkig bleek het alleen te zijn om andere slippers aan te trekken. Mijn collega’s hebben het zeker gehoord, zo erg schrok ik ervan.”

Het oude record stond op naam van de Ier Alan Fisher die 119 uur en 57 minuten kookte. Visser krijgt voor ieder uur dat hij kookt vijf minuten pauze die hij ook kan opsparen. Daarnaast zitten er meer regels aan het record. De hele poging moet gefilmd worden, er moeten constant minimaal twee dingen tegelijk bereid worden en de ingrediënten en gewicht moeten genoteerd worden.

Bron : Omroep Zeeland

× Stuur Kees een bericht.